El vi negre té una alta concentració de resveratrol i polifenols,
que li confereixen propietats antioxidants i antiradicals lliures.
El sabó de vi negre està indicat per tot tipus de pell per les seves
propietatas antienvelliment, antioxidants i antiinflamatòries de les cèl·lules
epitelials.
Elaborat amb oli d’oliva verge
extra, oli de coco, oli de palma, oli de palma christi i oli de germen de blat.
Sense colorants addicionals, la
coloració final és la propia del vi negre. S’addiciona un 0,5% d’argila
vermella que aporta un tacte suau al sabó.
Per donar aroma, he trobat en
consonància una barreja d'olis essencials purs de:
- Cedrus atlantica del Marroc (cedro)
- Cinnamomum zeylanicum de SriLanka (canyella)
- Cananga odorata de Madagascar (ylang-ylang)
Un sabó 100% natural i
biodegradable.
Composició quali/quantitativa per elaborar 1600 g de SABÓ DE VI NEGRE:
Oli oliva verge extra | 369,00 | g |
Oli coco | 281,00 | g |
Oli palma Elaesis g.* | 246,00 | g |
Oli palma christi | 58,00 | g |
Oli germen blat | 7,00 | g |
Hidròxid sòdic | 134,00 | g |
Aigua destil·lada | 100,00 | ml |
Vi negre | 378,00 | ml |
Olis essencials purs | 19,00 | g |
Argila vermella | 8,00 | g |
* oli palma de cultiu controlat i sostenible
(excés greix
7%, concentració 22 %, Tª fases 39 ºC)
“Elaborar segons art”
S’ha de tenir present que l’alcohol propi del vi
negre accelera la traça, així, la fase d'emmotllar ha de ser ràpida i àgil, amb
perill de solidificació ràpida de l’emulsió de sabó.
Desprès del període reglamentari de curació (mínim
quatre setmanes) i superat el test de control de pH (pH<9)
ja es pot gaudir del sabó de vi negre.
El resultat es un sabó sòlid-cremós
de color grana-fosc-marronós, aroma agradable, cremós i suau al tacte, proporciona
una molt bona neteja, fa molta escuma i de bombolla mitjana-gran, s’esbandeix
bé amb molt poca aigua, deixa la pell suau i hidratada amb un acondicionat ideal.
SABÓ VI NEGRE lot 50 @sabonaturalartesa |